Dr. Hauschka

Dr. Hauschka bestaat sinds 1968 en is een klassieker onder de natuurzuivere cosmetica.  Het was al louter groen, duurzaam & biologisch bezig, voordat die termen hip werden.

Dr. Hauschka is onderdeel van het Duitse bedrijf WALA, dat al zo’n 80 jaar geneesmiddelen maakt uit planten.

Een groot deel van de planten die worden verwerkt tot medicijn of cosmetica groeit in de eigen biodynamische tuin en op de velden van het bedrijf in Duitsland.

Een deel komt van elders. Bijvoorbeeld van amandel- en olijventelers in Spanje, jojobatelers in Argentinië en macadamianotentelers in Kenia.

Dr. Hauschka ondersteunt de telers met kennis en financiële middelen over de biologische teelt en helpt hen bij de biologische certificering, Ook garandeert het de afname van bepaalde hoeveelheden.

Voor Dr. Hauschka zijn eerlijke handelsrelaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en zelfstandige ontwikkelingsmogelijkheden, vanzelfsprekend. Daarom heeft het bedrijf met een groot aantal biologisch werkende teeltpartners een vaste en langdurige samenwerking.

De telers worden ondersteund bij de uitbreiding van hun productiecapaciteiten en ook worden regelmatig biodynamische adviseurs voor hen gefinancierd..

Hiermee wil dr. Hauschka bereiken wil dat zijn partners zich commercieel verder kunnen ontwikkelen en economisch zo stabiel blijven/worden dat ze onafhankelijk verder kunnen.

Een dergelijk partnerschap betekent ook dat dr. Hauschka zorgt voor goede arbeidsomstandigheden ter plaatse. Zoals personeelsruimtes voor de arbeiders en de bouw van adequate sanitaire voorzieningen. Dr. Hauschka hecht niet alleen belang aan financiële onafhankelijkheid, maar ook aan betere sociale voorwaarden.